Strasznie drogi ten hak, ja montowalem rok albo dwa lata temu i hak kosztowal duzo mniej razem z wiazka. Jest do 1600kg oraz 70kg sila nacisku.
[O1] Kilka problemów z ukochaną Octavią
Zwiń
X
-
[O1] Kilka problemów z ukochaną Octavią
Witam szanownych forumowiczów. Od niedawna jestem szczęśliwym właścicielem OII. Mam kilka problemów, otóż:
w drzwiach kierowcy obok rygielka jest czerowna dioda, w ogóle się nie świeci, od czego ona jest i jak to włączyć?
Po drugie jest taki problem, że w drzwiach kierowcy przy elektrycznych szybach jest blokada, by dzieci z tyłu nie mogły otworzyć szyb. U mnie jest tak, że jak wcisnę ten przycisk (czyli zablokowane otwieranie szyb z tyłu) to czasami to działa czasami nie. Chodzi o to, że jak mam zablokowane tylne szyby i nie ruszam tej blokady to czasami można sterować tylnymi szybami a czasami nie, jak to naprawić?
Poza tym mam wszystkie szyby sterowane lektrycznie, alarm prawdopodobnie dokładany w serwisie, nie mogę w żaden sposób domknąć szyb z pilota, muszę trzymać kluczykiem w zamku, tylko tak mogę otworzyć/zamknąć szyby bez wchodzenia do autka. Czy można coś zrobić, by otwierać/zamykać szyby pilotem? Widziałem na forum piszecie coś o zmianie kodu czy coś takiego, nie mam pojęcia o co chodzi, proszę o podpowiedź czy trzeba grzebać się elektryką czy to coś prostego?Bardzo proszę o pomoc, pozdrawiam wszystkich
-
-
Zamieszczone przez titanpartsWitam szanownych forumowiczów. Od niedawna jestem szczęśliwym właścicielem OII. Mam kilka problemów, otóż:
w drzwiach kierowcy obok rygielka jest czerowna dioda, w ogóle się nie świeci, od czego ona jest i jak to włączyć?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez titanpartsU mnie jest tak, że jak wcisnę ten przycisk (czyli zablokowane otwieranie szyb z tyłu) to czasami to działa czasami nieCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez titanpartspodświetlenie przycisków tylnych szyb z tyłu ciągle się pali, bez względu na to, czy blokada sterowania tylnych szyb jest włączona czy nie.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
A więc tak, przed chwilą sprawdziłem.
Jeśli chodzi o blokadę szyb z tyłu, ciągle mam wciśniętą blokadę, jak uruchomiłem autko to blokada działała, nie można było otwierać z tyłu szyb, chociaż podświetlenie przycisków paliło się!!! gdy odblokowałem szyby z tyłu i ponownie zablokowałem to juz nie działała. Kilkanaście razy ją włączałem i nic. Z tego co zaobserwowałem do tej pory to nigdy nie da się jej włączyć jak silnik pracuje, jedynie czasami udaje się, że włącze blokadę przy wyłączonym silniku i jak go uruchomię to wtedy zablokowane (też nie zawsze). Co to może być??
Jesli chodzi o funkcję safe. Zrobiłem tak jak Big proponowałeś, nic nie dało, dalej lampka się nie pali.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez titanpartsPoza tym mam wszystkie szyby sterowane lektrycznie, alarm prawdopodobnie dokładany w serwisie, nie mogę w żaden sposób domknąć szyb z pilota, muszę trzymać kluczykiem w zamku, tylko tak mogę otworzyć/zamknąć szyby bez wchodzenia do autka. Czy można coś zrobić, by otwierać/zamykać szyby pilotem?Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
A więc tak. Mam Octavkę 2004r 1.9TD 90KM. przepraszam najmocniej źle ustawiłem w profilu, mam OI po liftingu, ostatnie wypusty przd OII. W książce serwisowej obok silnika jest napis ALH, dlatego też tak wstawiłem do swego profilu, chyba że to się w innym miejscu sprawdza. Jeśli chodzi o kombinowanie przy samochodzie to nie ma takiej możliwości, odkupiłem od szwagra, razem z nim odbierałem ten samochód z salonu, znam go od nowiutkiego, zwykły kluczyk a nie scyzoryk został wydany z samochodem.
Komentarz
-
-
Wiem, że nie będzie gasło podświetlenie przycisków, gdy blokada włączona, bo nawet jak uda się, że jest zablokowane i nie można otwierać z tyłu szyb to przyciski są podświetlone, tylko dlaczego czasami działa blokada czasami nie?
Jeśli chodzi o funckję safe, tak robiłem, 2 razy kluczykiem zamykałem, jeden po drugim i dalej bez żadnego efektu.
Komentarz
-
Komentarz